Hove wil meer sporten- juni 2006

 

Hovenaars zijn enthousiaste sportievelingen. Wij gaan met z'n allen graag voetballen, joggen, tennissen, volleyballen,  badmintonnen of basketten. Alleen doen we dat zelden in Hove zelf. Wij moeten vaak uitwijken naar de buurtgemeenten. De sporthal Weyninckhoven huren is immers niet evident. Bovendien heeft zij dringend een modernisering nodig.

 

Meer sport in eigen dorp

De sportfunctionaris Jesse Berckvens heeft het voorbije jaar flink wat verwezenlijkt. De Start to run bijvoorbeeld, waar zo'n 100 enthousiaste Hovenaars  op af kwamen, en de Scholenloop die tientallen schoolkinderen in beweging zette. Hij ondersteunt dit jaar ook de Scholencup en de Hovese Duatlon. Op 16/17 september brengt hij bovendien een Sportweekend. Maar de sympathieke sportfunctionaris krijgt nog niet genoeg ruggesteun van het gemeentebestuur. Hove moet bruisen van sportactiviteiten.

pH7  vindt dat de sporthal aan vernieuwing toe is.

Het provinciale Controle-orgaan heeft de sporthal ‘Weyninckhoven’ op bijna 50 beoordelingspunten afgekeurd. Het ging dan om de toegankelijkheid voor mindervaliden tot de netheid en de veiligheid. Het gebouw ligt er belabberd bij en moet dringend opgefrist worden. Het contrast met het nieuwe JOC-gebouw zal binnenkort pijnlijk zijn.

Ook de andere sportaccomodaties als het sportveld ‘Weyninckhoven’, het sportveld van Hove Sport en de gemeentelijke turnzaal van de Rodenbachschool hebben recht op een opknapbeurt. 

Hove wacht bovendien op sport voor senioren, sport voor zwangere dames, sport voor thuiswerkende moeders, sport voor kleuters en sport voor mindervaliden. 

pH7  vindt dat de sportinfrastructuur ruimer moet uitgebouwd worden.

 

 

 

Share