Drinkwater 2011

foto_drinkwaterHet drinkwater zal in het grootste deel van Vlaanderen ook in 2011 duurder worden. Dat is gezegd in de marge van de voorstelling van het jaarverslag van Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW). De vorige tariefverhoging dateert van april 2009.


Hoeveel de tariefverhoging zal bedragen, staat nog niet vast. De VMW is wel van plan om dit najaar een verhoging van de tarieven aan te vragen bij de bevoegde Prijzencommissie, die op haar beurt onder de voogdij staat van de federale minister van Economische Zaken.

Bron: GVA

Dure rioolbelasting in Hove - juni 2007

Sinds juni 2005 is het beheer van het rioleringsnetwerk in Hove door de gemeente overgedragen aan ‘RI-ANT’. Dit zijn de Antwerpse Waterwerken en Aquafin, de vroegere waterzuiveraar. Op de gemeenteraad van 21 mei 2007 werd de overeenkomst bevestigd door Hove Beweegt, CD&V en VLD-Hove. De gemeente schuift daarmee zijn rioleringskosten definitief en onveranderd door… naar de inwoners.
Geen ‘riant’ vooruitzicht…

Lees meer...

Belgisch record te Hove: Duurste water van België - maart 2006

Nieuws

 

Volgens TESTAANKOOP van maart 2006 heeft Hove de hoogste drinkwaterprijs van gans België: 3,107 Euro/m³ (125 Fr.).

 

ph7_logo_60_20  schreef in haar folder van 14 oktober 2005 “Duur water te Hove”  Geld uit de kraan
“Op 27/6/2005 keurden alle gemeenteraadsleden (op één onthouding na) de volledig naar de Hovenaars doorgeschoven gemeentelijke kost (onderhoud van de riolen) goed, wat neerkomt op een gemeentelastenverhoging van 7 naar 8%.”

In Boechout bvb. neemt de gemeente de helft van deze kost voor eigen rekening (200.000 Euro/jaar), zodat de waterfactuur voor haar inwoners aanvaardbaar blijft.

ph7_logo_60_20 roept de gemeente Hove op om tussen te komen in deze waterkost.

Duur water in Hove - oktober 2005

Dat mooie foldertje van RI-ANT ook in de bus gekregen tijdens de zomervakantie ?

Vanaf 1 augustus 2005 worden de rioleringswerken in Hove uitgevoerd door AWW, de gekende waterleverancier, en AQUAFIN, de Vlaamse waterzuiveraar.  De gemeente is daarmee zijn rioleringskosten kwijt.

De inwoners van Hove zullen echter  extra moeten betalen, kijk maar eens naar uw waterfactuur ...

Lees meer...