ATV-nieuws 11/12/2013: PH7 en N-VA zijn het niet eens over de fondsen voor het OCMW

g

Meer betaalbare huurwoningen in Hove - augustus 2012

De laatste jaren zijn de huurprijzen fel de hoogte ingegaan. Het is een harde realiteit voor mensen die te kampen hebben met een financieel moeilijke situatie. Hove staat wel gekend als gemeente met rijke inwoners, maar dit betekent niet dat er geen  nood is aan betaalbare woningen in onze gemeente.  Ook in Hove zijn er mensen die plots alleen komen te staan, een onverwacht ontslag krijgen, een moeilijke echtscheiding achter de rug hebben en zo meer.  In hun vertrouwde omgeving blijven in deze moeilijke situatie is door de hoge huurprijzen vaak onhaalbaar. Het OCMW probeert hier iets aan te doen via het Sociale Verhuurkantoor.

Lees meer...

De burendienst - augustus 2012

Helpende handen in Hove: een lovenswaardig initiatief van het Sociaal Huis.

In februari 2010 werd door het OCMW Hove het Burennetwerk opgericht in de Vredewijk. Het doel was via een systeem van vrijwilligers hulp te bieden bij kleine taken die mensen omwille van leeftijd, ziekte of handicap niet meer zelf kunnen uitvoeren.

Lees meer...

Geen nieuw Prinsenhof in Hove - maart 2006

Met 4 voor oud Prinsenhof

Hove is een fijn dorp om te wonen. Groen en best leuk. Maar we zien elkaar enkel tijdens vergaderingen, op de voetbal, op straat of bij de bakker. Het kan ook anders. We hebben nood aan een warme ontmoetingsruimte. Een nieuw Prinsenhof. De gemeente bouwt vandaag een ontmoetingscentrum voor de jeugd naast de sporthal. Op zichzelf tof. Zeker voor de jeugd. Maar dat volstaat niet. Ook wie tijdens de week aan het werk is, de gepensioneerden of de vele leden van onze verenigingen moeten ergens een vaste stek krijgen. Hove heeft nood aan ontmoetingsplaatsen …

Erna Oppers-Bassens, Dave Van den Bergh,
Jan Wouters en Goedele Breyne van pH7.

Lees meer...