Als u onderaan deze webpagina bij PH7-LOGINFORMULIER uw registratie-gegevens invoert en nadien de registratie bevestigt via de link in uw E-mailbox, kan u reageren op een gepubliceerd PH7-artikel. Respecteer alvast de vooropgestelde regels indien u commentaar geeft op één of meerdere artikels.

Fijne toekomst voor het dienstencentrum

 

Het OCMW kocht in 2013 de infrastructuur van het dienstencentrum van het Cantershof. Dit jaar werd er een plan gemaakt om het centrum uit te breiden. Zo kan de dienstverlening voor thuiszorg nog verbeteren. Met een aanbod van talloze activiteiten wil de gemeente de ouder wordende Hovenaars zo lang mogelijk thuis laten wonen.

Uit gegevens van 2013 blijkt dat gemiddeld 346 Hovenaars wekelijks naar het dienstencentrum komen. Voor allerlei vormen van dienstverlening: warme maaltijden, tai chi, cursussen, bridge, de mindermobielencentrale, de boodschappendienst, vrijwilligerswerk... 73% zijn ouder dan 70 jaar. 60% is ouder dan 75 jaar, 45% is ouder dan 80 jaar en 25% is ouder dan 85 jaar. De bewoners van het WZC Cantershof zijn bij deze cijfers niet meegerekend. Onze Hovese senioren zijn dus regelmatige klant van het dienstencentrum.

Waarom vinden we een uitbreiding belangrijk?

Dit project heeft een zeer groot draagvlak bij de minder jonge Hovenaars. Hove “vergrijst” langzaam aan. Wij zeggen liever “verzilvert”… In 2020 zullen bijna 2000 Hovenaars (23 %) ouder zijn dan 65 jaar. In 2030 zullen het er al bijna 2300 (27%) zijn (* cijfers van de Studiedienst van de Vlaamse Regering). Steeds meer ouderen zullen dus gebruik maken van het dienstencentrum. Daarom moeten we aan de toekomst denken en het aanbod van activiteiten en dienstverlening vergroten.

Wat verandert er binnenkort?

Een pak verbeteringen en uitbreidingen die onze senioren zullen appreciëren:

- een gezellige ontmoetingsruimte met aangepaste tooginfrastructuur en voldoende bergruimte
- een kleine gespreksruimte waar privacy gegarandeerd wordt
- een uitgebreider sanitair blok en vestiaire

- een ruimte voor hygiënische zorgen (pedicure, manicure,…), die ook dienst kan doen als zitdag voor bv. diëtisten, mutualiteiten,…
- een cursuslokaal/vergaderruimte voor 20 personen.
- een berging en een fietsenstalling
- een nieuwe vloer en plafond, nieuwe meubelen en nieuwe verlichting. Het dak wordt geïsoleerd en het glas van de ramen wordt vervangen.

Wanneer zal het vernieuwde Dienstencentrum klaar zijn?

De werken zijn in oktober begonnen. De gebruikers hebben tijdelijk een nieuwe locatie gekregen. We voorzien dat alles klaar zal zijn in het voorjaar. Iets moois om naar uit te kijken.

Share